Projectpresentatie voor leraren en schoolleiders

30 september 2020

Op woensdag 30 september presenteren wij graag de uitkomsten van ons empirisch onderzoek. Zie hieronder voor meer informatie over het programma en het registratieformulier.

Na drie jaar onderzoek loopt het Wonderful Education Project ten einde – het eerste althans, want als het aan ons ligt, wordt het vervolgd. Meer dan 50 scholen deden mee, 755 kinderen vulden de Wonder Chart in, 583 ouders vulden vragenlijsten in over hun kinderen, en 242 leerkrachten en 91 schoolleiders vulden de Wonderful Education Questionnaire in. Bovendien zijn 18 leerlingen en 12 leerkrachten geïnterviewd. Al met al een overweldigende bereidheid om mee te doen met dit onderzoek – en in deze getallen zijn de deelnemers aan de pilotstudies nog niet eens meegerekend! Dit alleen al heeft het project in onze ogen een succes gemaakt. Verwondering leeft!

Graag delen wij nu met jullie de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek. Vanwege het coronavirus en de maatregelen hieromtrent niet middels een fysieke conferentie, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar online. Door middel van onderstaand formulier kunnen jullie je aanmelden voor de bijeenkomst op woensdag 30 september. Onze projectpresentatie wordt voorafgegaan door een online verwonderworkshop. Hiervoor kun je je apart opgeven – het leek ons een leuke opwarmer – maar je kunt er ook voor kiezen alleen de projectpresentatie bij te wonen. Graag tot ziens op 30 september!

Het totale programma ziet er zo uit:

14:30 – 15:30: Verwonderworkshop van Alexandra Bronsveld: "Spelen met denken.
Hoe het filosoferen met kinderen de verwondering levend houdt"
15:45: Inleiding projectpresentatie (Anders)
16:00 – (uiterlijk) 17:30: Projectpresentaties (Evelien, Judith, Willeke)

Natuurlijk zal er hierbinnen ruim de gelegenheid zijn om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Zin om erbij te zijn: hier is de link naar het registratieformulier.